Kérjük az Egyesült Arab Emírségekbe utazó magyar állampolgárokat, hogy kellő körültekintéssel tervezzék meg útjukat és utazásukat megelőzően regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.

Az Egyesült Arab Emírségek számos óvintézkedést vezetett be a járvány további terjedésének megakadályozása érdekében, ennek fényében 2020. február 5-től az Emirates és az Etihad légitársaság felfüggesztette kínai járatait, kivéve Peking vonatkozásában. A Kínából érkező járatok esetén 6-8 órás orvosi vizsgálatra lehet számítani a reptereken. További tájékoztatásig korlátozásra került az összes Iránba érkező és onnan induló személy- és teherszállító járat egyaránt. Az oktatási intézmények március 8-tól bezárásra kerülnek, a külföldi, illetve belföldi iskolai programok pedig elhalasztásra. Az országban továbbá számos rendezvény és sportesemény került lemondásra.

A Nagykövetségünk a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket folyamatosan követi. Magyar állampolgárokkal szemben nem került sor külön intézkedés bevezetésére. Az országba utazók esetében javasoljuk a fokozott higiéniás előírások betartását, illetve a teljes körű egészségügyi biztosítás megkötését. Amennyiben rendezvényre/üzleti konferenciára érkeznek, úgy javasoljuk a szervezőkkel való előzetes kapcsolatfelvételt és tájékozódást a rendezvény megtartását illetően. Szükség esetén a helyi hatóságok kötelező karantén előírását rendelhetik el.

Az utazás megkezdése előtt javasoljuk, hogy kövessék nyomon a Konzuli Szolgálat oldalát, továbbá hivatalos naprakész információt találnak az Egészségügyi és Megelőzési Minisztérium (Ministry of Health and Prevention) honlapján, illetve twitter és facebook oldalán.

Az Egyesült Arab Emírségekben további tájékoztatást a koronavírussal kapcsolatos kérdéseket és teendőket illetően az alábbi telefonszámon kérhetnek:

  • Department of Health – 800 1717
  • Ministry of Health & Prevention – 800 11111
  • Dubai Health Authority – 800 342

Felhívjuk a figyelmet, hogy Magyarországra utazás esetén a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján tudnak tájékozódni az aktuális járványügyi előírásokról.