Köszöntjük az Abu Dhabi Nagykövetség honlapjának konzuli információs oldalain!

A honlapunkon tájékozódhat a konzuli szolgálat elérhetőségeiről, a konzuli szolgálat érdekvédelmi tevékenységéről és a konzulnál kezdeményezhető ügyekről, valamint azok menetéről.

FONTOS VÁLTOZÁS:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó

általános szabályokról szóló törvény alapján – eltérő rendelkezés hiányában – 2024. január 1. és 2024. február 29. között

nem nyújtható be tartózkodási engedély iránti, illetőleg ideiglenes/nemzeti/EU tartózkodási kártya

(korábban ideiglenes/nemzeti/EK letelepedési engedély) iránti kérelem. További részletek: Tájékoztató jogszabály-változásról! (gov.hu)

  • Kérjük, hogy mielőtt telefonon vagy e-mailen megkeresne bennünket, tájékozódjon a honlapunkról! Az ügyintézéshez szükséges információkat megtalálja itt.
  • Természetesen teljes körű tájékoztatásra törekszünk, de a közérthetőség, az emírségi viszonyokhoz igazodás érdekében egyes esetekben a tájékoztatás egyszerűsített és nem a pontos jogi fogalmakat használja. Előfordulhat, hogy ügyében a honlapon feltüntetetteken túl további mellékletek bemutatására kötelezi az eljáró hatóság. Ilyen jellegű felelősséget a honlapunk tartalmáért nem tudunk vállalni.
  • A honlapunkkal és a konzuli ügyintézéssel kapcsolatos észrevételeit, panaszait megoszthatja velünk a consulate.abu@mfa.gov.hu e-mail címen.